torsdag 2 februari 2012

Del 2. Vem är Florentin egentligen?

Den spännnande spökhistorien fortsätter...


Hon höll sig lugn. Intalade sig själv att det inte var något att jaga upp sig för. Hon åt sin frukost, klädde sig och gick till jobbet.

När hon kom hem, några timmar senare hade hon lyckats glömma bort vad som hänt under natten. Hon klev in i lägenheten och tände lampan.
Så hörde hon något som lät. Som om någon krafsade med naglar mot trä, eller metall eller något annat hårt material.
-Kalina? ropade hon.
 Hon bodde tillsammans med sin älskarinna nämligen. De hade ett öppet förhållande och Florentin Dartanjang, som vi kan kalla vår hjältinna, trodde att Kalina hade åkt till sitt hemland Ukraina där hon periodvis levde med sin make Ghorm Ritpv.  Ghorm visste naturligtvis inte om Florentin Dartanjangs existens och vilket förhållande hon hade med Kalina och väl var väl det. Ghorm var känd för sitt lynniga humör.
Nog om detta. Florentin ropade Kalinas namn ännu en gång utan svar. Hon tog av sig ytterrocken och klev in i lägenheten. Allt var som det skullle. Ingen Kalina syntes till.
"jag är hungrig" tänkte Florentin och hällde upp ett glas Ardbeg Ten, en mycket rökig whiskey som Florentin älskat sedan barnsben.
Med glaset i handen gick hon in till sovrummet för att hämta en halv avocado hon lämnat kvar vid sitt sängbord dagen innan.
-Inget passar så bra som en halv avocado och en mustig A.T innan middag. Sa hon för sig själv. Just som hon uttalat de orden tappade hon glaset i golvet. Det gick sönder med ett KRASCH och vassa glasbitar och stark alkoholhaltig dryck letade sig in i Florentins nakna fötter. Hon blödde ymnigt men kände ingenting. Hon stod som förstenad och stirrade framför sig.
Alla 42 hattar låg nu på golvet. Inte en endaste hatt låg på rör-hatthyllan.
 Och någonstans ifrån hördes ett krafsande, som naglar mot metall.




GULP, vad spännnade. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar