söndag 26 oktober 2014

Broccoli

Hej. Ni kanske har sett att den fantastiskt nyttiga broccolin har kommit till Sverige.  Ni kanske också har läst om att den inte är så bra som en först kanske kan tro. Ja, jag pratar om Monsantos superbroccoli som dom kallar Beneforte!

Superbroccolins hemsida http://www.superbroccoli.info/se/fakta.htm
Här kan en läsa om den nyttiga skapelsen som flera företag och härliga samarbetspartners varit inblandade i framtagandet av. Och så kan en läsa att den är nyttig. Broccolin. Den här goda broccolin. Nyttig. 

Att en italiensk broccoli odlas av svenska bönder med lite hjälp av amerikanska kemiföretag är inget konstigt. Det är nyttigt. Dom har bara fixelifixat lite. 
Tex här, på John Innes Center .Titta på bilden och tänk "broccoli"

På SVD kan en läsa "Jordbruksverket varnar för att den mycket avancerade genteknik som använts är helt oreglerad och rundar dagens GMO-lagstiftning."

Vilka är Monsanto då? 
Nä, det är bara dom som tex står bakom Roundup - det supergiftiga ogräsbekämpningsmedlet.
På riksdagen.se kan en läsa: Flera vetenskapliga rapporter har slagit fast att Roundup är
farligt. Den aktiva ingrediensen glyfosat är akut giftig för
människan och kan ge ögon- och hudirritation, lungproblem
m.m. I laboratorietest har ämnet visat sig bl.a. minska
spermaproduktionen hos vissa djur och vid djurförsök gett
fler dödliga mutationer och levertumörer. Jette Ranks rapport
(Miljøskr. nr 11, 1997, s. 30-36) sammanfattar
forskningsrönen och visar tydligt att det finns anledning till
oro.

Och så står Monsanto bakom Agent Orange, ett medel som sprutades ut över skog o mark under Vietnamnkriget för att "avlöva", alltså få skogen glesare, en kan ju liksom inte se sina fiender pga av alla blad. Och det gick riktigt bra. löven föll av och så blev några vietnameser lite sjuka bara. 
"Enligt Röda Korset i Vietnam har inte mindre än 3 miljoner vietnameser påverkats av Agent Orange och minst 150 000 barn fötts med missbildningar av den giftiga föroreningen (TCDD) i medlet. Enligt Vietnams utrikesminister har 4,8 miljoner vietnameser utsatts för Agent Orange. Det har resulterat i 400 000 döda eller skadade och 500 000 barn födda med missbildningar, enligt vietnamesiska uppgifter.[1] "

Tänk Broccoli: 




Smaklig måltid. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar