söndag 24 juni 2012

En tyst hjälte

 Hon hade varit borta en längre tid för att jobba uppe i de kalla bergen. Nu, äntligen hade hon fått ledigt från sitt jobb som fjällräddningsarbetare och skulle åka hem för att fira att sommaren hade nått sin mitt.
Fjällräddningsarbetare? Ja, hon var fjällräddningsarbetare, hennes uppgift var att ge sig ut i farliga, höga, snötäckta berg och rädda oskyldiga människor som råkat i nöd. Ibland fick hon även agera guide. Det ryktades om att Sylvester Stallones roll i "Cliffhanger" var baserad helt eller delvis på hennes självupplevda äventyr. Ryktet var sant och därav hennes smeknamn: Gabe, Sylvesters namn i filmen.

Nu satt Gabe på ett tåg som skulle ta henne till Stockholm. Hon bara satt där. I 5,5 timmar satt hon där och stirrade in i stolsätet framför sig. Hon hade nämligen glömt att ta med sig något att läsa. Det var en fruktansvärd tid och inget som anstår en hjälte men vad skulle hon göra? Folk måhända dömde ut henne som konstig, underlig eller rentav sjuk i huvet, men ingen sa något direkt till henne. Men hon såg deras blickar. Hon såg barnens tisslande och tasslande, de vuxnas prat bakom hennes rygg och tågvärdarnas spelade trevlighet. Hon såg att de såg ned på henne för att hon inte hade något att göra medan hon åkte tåg.
Hon ville skrika åt dom "Jag har glömt att ta med mig bok" Men hon satt tyst. Hon satt tyst och stirrade in i stolsätet framför sig.

1 kommentar:

  1. Asså sjukt tapper! Kunde hon inte leka med sin telefon då? Bejeweled?

    SvaraRadera